top of page

TARSENS Hakkında;

​

2017 yılında kurulan Tarsens AraÅŸtırma ve GeliÅŸtirme Sanayi ve Ticaret Limited Åžirketi, Tarımsal Sensör Sistemlerinin ülkemizde üretilmesini, hassas tarım, barınak gözetimi, sera ortam takibi, arazi uygulamaları gibi süreçler için kullanılmasını amaç edinmiÅŸtir.

​

Åžirket kurulum öncesi yapılan ar-ge çalışmaları sonucu, UludaÄŸ Üniversitesi  Ziraat Fakültesi deneme serasında, kablosuz sensör ağı 2015 yılında faaliyete geçmiÅŸtir. Ä°ki yıldır çalışan kablosuz sensör ağı, 4 frekans yedeklemelidir ve bu aÄŸ 2 yılda 175 milyondan fazla veri toplamıştır. Toplanan veriler iç dış ortam sıcaklığı, nem, aydınlanma verileridir. Tasarlanan cihazların pil ömürleri ev-ofis ortamı için 8 yıl olarak hesaplanmıştır. Arazi ÅŸartlarında, 2 yıl geçmesine raÄŸmen pil ömrü yarıya ulaÅŸan cihaz sayısı çok azdır. Cihazların 2 ila 4 yıl daha çalışacağı tahmin edilmektedir.

​

Kablosuz sensör aÄŸlarına ek olarak, hassas tarım sürecinde kullanılan, multispektral, ölçekli hiperspektral, ndvi kamerası, false color kameralar geliÅŸtiren Tarsens, bu konuda yeni bir oluÅŸumun öncüsü olmuÅŸtur.

​

Tarsens kurucusu Celil Serhan TEZCAN, Ä°stanbul Teknik Üniversitesi'nde Hassas Tarım ve Derin ÖÄŸrenme konularında Doktora yapmaktadır.

bottom of page